شاهین ا‌‌‌ُصانلو

دانش آموخته Post DBA در مدیریت کسب و کار

فوق لیسانس حقوق

طراح محاسبات نرم افزاری یکپارچه صنعت ساختمان

مدیر گروه همکاری‌های مشترک سپهر

مدیر مهندسی فروش ساختمان‌های ارغوان

مدیر مهندسی فروش پروژه آسمان

مدیر و مدرس دوره مدیریت کسب و کار در صنعت ساختمان در دانشگاه پارس

(construction business management)

حالت شب

آدرس:

شریعتی، بالاتر از د‌و راهی قلهک، نرسیده به خیابان یخچال، روبروی مرکز خرید قلهک، پلاک ١۴٣٧ ، ساختمان پزشکان ۱۳۶۵ ، طبقه دوم، واحد ۱۱، موسسه حقوقی معامله امن دادگر (ماد) - اولین مرجع حقوقی صنعت ساختمان (مشاوره، داوری، وکالت)

تلفن تماس:

02126600493 09190025727

ایمیل:

info@shahinosanloo.com
19. شاخص های اقتصاد مهندسی

1. موضوع آخرین مبحث مرحله دوم، دو مورد از روشهای استانداردِ ارزیابی طرح های اقتصادی است که در ضمن دو مورد از مهمترین شاخصهای اقتصادِ مهندسی نیز می باشند، یعنی NPV و IRR

2.حروف NPV مخفف Net Present Value بمعنی ارزش فعلی خالص و IRR مخفف Internal Rate Of Return بمعنی نرخ بازگشت سرمایه ی داخلی می باشد.

3. ارزش خالص فعلی (یا همان NPV) هر پروژه مشخص می کند که در آن پروژه، جریان های نقدی آینده بر اساس ارزش پول امروز چقدر می شود.

4. نرخ بازگشت سرمایه ی داخلی (یا همان IRR) هر پروژه هم، مشخص می کند که آن پروژه، چند درصد سود به سرمایه گذار می دهد و عموما” نرخِ IRR را با نرخ بهره مقایسه می کنند.

5. برای محاسبه ی این شاخصهای اقتصاد مهندسی، ابتدا تمامی هزینه ها و درآمدها را بسته به اینکه در چه زمانی به وقوع خواهند پیوست، با نرخ بهره ی مناسبی تنزیل می کنیم و درآمدها و هزینه ها را در دوره های زمانی مساوی (مثلا” در دوره های یک ساله) بدست می آوریم و از طریق نرم افزار اکسل از منوی Formulas (فورمیولِس)گزینه ی Financial (فاینَنشِل) را انتخاب می کنیم و NPV و IRR را در اکسل از طریق توابع آتی محاسبه می کنیم:
=Npv(rate.value1.[value2]. ….)
=IRR(value1: value….)
6. که در این فرمول ها rate نرخ تنزیل یا نرخ سود بانکی و value جریانات نقدی می باشد.
7. حال اگر ارزش خالص فعلی (یا همان NPV) در پروژه ای مثبت باشد، پروژه از نظر اقتصادی سودآور و قابل قبول است و اگر ارزش خالص فعلی در پروژه ای منفی باشد، پروژه زیان ده و غیر قابل قبول است.

8. و اگر نرخ بازگشت سرمایه ی داخلی (یا همان IRR) پروژه ای کمتر از نرخ بهره بانکی باشد، قاعدتا” آن پروژه زیان ده و غیر قابل قبول است، و اگر نرخ بازگشت سرمایه ی داخلی پروژه ای بیشتر از نرخ بهره بانکی باشد، به شرط مثبت بودن پارامترهای دیگری همچون ریسک، قاعدتا” سرمایه گذاری در آن پروژه از نظر اقتصادی سودآور و قابل قبول می باشد.

9. و در نهایت باید عنوان کنم، که اقتصاد یک چرخه بوده و رونق و رکود، عضوی جدایی ناپذیر از آن می باشد، پس برای اینکه پروژه ها ی ساختمانی با حداکثر ارزش افزوده ی خودشان به فروش برسند، بهتر است که مالکان و سازندگان:
9.1. در دوره ی رکود، به ساخت، توسعه ی ارزش، و ایجاد مزایای رقابتی بپردازند
9.2. و در دوره ی رونق فروش را انجام بدهند.

شاهین اصانلو
  • 02126600493
  • 09190025727
  • شریعتی، بالاتر از د‌و راهی قلهک، نرسیده به خیابان یخچال، روبروی مرکز خرید قلهک، پلاک ١۴٣٧ ، ساختمان پزشکان ۱۳۶۵ ، طبقه دوم، واحد ۱۱، موسسه حقوقی معامله امن دادگر (ماد) - اولین مرجع حقوقی صنعت ساختمان (مشاوره، داوری، وکالت)
  • info@shahinosanloo.com

Designed by
Amir